image1 image2 image3 image4

Mastering

Masteren van opnames

Mastering voor je cd, dvd of demo; op deze manier maak je van een goed klinkende cd, een geweldig klinkende cd. Na een tijd in de studio heb je een cd met je gemixte track/nummers. Maar je mix klinkt waarschijnlijk nog niet zo 'gepolijst' en zachter als je referentie-cd's. Daarbij kan het zijn dat de bass te weinig draagt of de mix klinkt te "dun/schel" of 'dof/stoffig' of zit wat 'dicht'. Goede mastering geeft je productie *DE FINISHING TOUCH*.

Veel van dit soort problemen zijn op te lossen of in ieder geval te verbeteren. Gebruikmakend van speciale mastering-technieken kunnen we in een mix zelfs nog van 'finetunen'. Dat gebeurt tijdens de mastering van een cd. Daarnaast word zover nodig de dynamiek en klank aangepast zodat de mix overal overkomt of klinkt zoals jij bedoelt hebt.

Impression Analog Gear

Aflevering:
Een professionele master cd: een Redbook standaard mastercd. Track-benoeming, CD-Text, ISRC-codering en Booklet/Artwork is optioneel.

Levels worden gematched naar het K-system, een voorgestelde richtlijn oa door Mastering-engineer Bob Katz om voldoende dynamiek te houden op de geluidsdrager. En 'platgecompresste' mix klinkt namelijk zeer vermoeiend...of anders gezegd; een meer dynamische cd word vaker beluisterd. Het is echter wel mogelijk om "harder te masteren" op verzoek. Referentie is dan vereist.

Stuur een mail of bel voor meer informatie

Tags: cd demo mastering | cd laten masteren | geluid oppoetsen | geweldig klinkende cd